onsdag 4 september 2024

Höstens program är här!

 

Välkommen till en höst med spännande och tankeväckade filmer med Sandvikens Filmstudio!

Vi visar filmer på biografen Grand i Sandviken. Boka plats på biografen eller biografens hemsidan. Filmstart kl. 18.30.


Program:

23/9 En doft av kärlek (2023) FRA , 134min regi Tran Anh Hung
med Bl.a Juliette Binoche, Benoît Magimel, Emmanuel Salinger, Patrick
Året är 1885. Den makalösa kocken Eugénie (Juliette Binoche) har arbetat för den berömda gourmeten Dodin under de senaste 20 åren. Allt eftersom tiden går förvandlades gastronomin och den ömsesidiga beundran till ett romantiskt förhållande. Deras romans ger upphov till alltmer enastående rätter, den ena vackrare än den andra, som imponeras av världens mest framstående kockar. Men Eugénie älskar sin frihet och har aldrig velat gifta sig med Dodin, trots hans upprepade förslag. När hon insjuknar, bestämmer han sig för att göra något som han aldrig tidigare har gjort: att laga mat åt henne.


7/10 The Holdovers ( USA ) 133min Regissör: Alexander Payne
I rollerna: Paul Giamatti, Dominic Sessa, Da'vine Joy Randolph
Paul har gjort sig ovän med skolledningen efter att ha vägrat ge en rikemanspojke glädjebetyg. Det inofficiella straffet blir att stanna kvar över jullovet och vakta elever som av olika anledningar inte kan åka hem till sina föräldrar.En av dem är den begåvade men rebelliske Angus, vars mamma hux flux bestämt sig för en vintersmekmånad med sin nya man.Jullovet blir deppigt för kidsen som är kvar, men roligt för publiken på ett svartsynt ”Breakfast club”-sätt, då Paul tvingar dem att fortsätta plugga och göra gymnastik, ute! Stämningen bland de som ”återstår” på skolan går från att vara frostig till att koka över rejält – med både komiska förvecklingar och hjärtskärande scener.

21/10 Smoke Sauna Sisterhood ( FRA) 89min Regissör: Anna Hints
Filmen följer en grupp kvinnor som bastar året om. Vi får se deras förberedelser och ritualer med upphettade stenar, rök och lövruskor och isdopp på vintern. I bastun delar de systerligt med sig av sina erfarenheter och historier om moderskap, relationer och oönskade dick pics.

4/11 Goodbye Julia ( SUDAN) 125min
Medverkande Eiman Yousif, Siran Riak, Nazar Goma Regissör: Mohamed Kordofani
Tyngd av skuld efter att ha täckt över ett mord, försöker Mona sona sitt brott genom att anställa den avlidnes änka Julia som hembiträde. I landet råder våldsamma konflikter mellan Nordsudan och Sydsudan och Mona och Julia är från var sin sida.

18/11 Perfect days ( JAP ) regi av Wim Wenders
En djupt gripande och poetisk reflektion över att finna skönhet i vardagen. Hirayama trivs bra med sitt enkla liv som toalettstädare i Tokyo. Hans vardag är oerhört strukturerad, men han förgyller den genom sin passion för musik och böcker. Varje kväll läser han ett kapitel ur en William Faulkner-novell. Han älskar träd och fotograferar dem. Men några oväntade möten kommer att störa hans harmoniska leverne och gradvis avslöja mer av hans förflutna.Perfect Days är en djupt gripande och poetisk reflektion över att finna skönhet i den vardagliga världen omkring oss. En av årets mest berörande feel-good-filmer och samtidigt ett enastående porträtt av staden Tokyo.

2/12 Fremont 91 min ( USA ) Regi Babak Jalali
I rollerna: Anaita Wali Zada, Hilda Schmelling, Gregg Turkington, Jeremy Allen White
Donya jobbade som tolk åt amerikanska armén i Kabul och lyckades ta sig ut ur landet när talibanerna tog makten. Hon hamnade i Fremont, Kalifornien med ett helt okej jobb på en lyckokaksfabrik i San Fransisco. Men hon är ensam och kan inte sova på nätterna. Skulden över vad hon lämnat är outtalad men ändå överallt.När den åldrade kinesiska damen som författar lyckokakornas meddelanden dör (en av filmens roligaste scener) får Donya ta över. Hon smyger in en kontaktannons med sitt telefonnummer i en av kakorna.